Spätzle Foto: dpa

Unsere Spätzle-Rezepte haben bei Lore Friedrichs Erinnerungen an ein Gedicht geweckt

Unsere Spätzle-Rezepte haben bei Leserin Lore Friedrichs aus Backnang Erinnerungen an ein Gedicht geweckt: "Als Hauswirtschaftslehrerin habe ich dieses Gedicht meinen Schülern immer vorgetragen, wenn wir Spätzle machten."

Spätzle

En e Schüssel kommt e Pföndle
Woizemehl - des hot sich glei -,
Eier drüber, zwoi bis drei,
Wasser und au Salz a Quendle,
's Ganze schlecht mr noh wie dumm
so lang en dr Schüssel rum,
bis mr 's Toigle schließlich glatt hot
ond dia Arbet ghörig satthot.
Und wenn's na noh Blosa geiht,
liabe Leut, no isch's so weit.
Mittlerweil kocht's Wasser schao,
gsalza muaß mr's vorher hao!
Jetzt kommt's Spätzlesbrittle dra.
Toig druf, and noh schabt mr monter
(des will glernt sei, bis mr's ka)
allen Toig ins Wasser nonter.
So, ond jetzt guckt mr en Ruh
dera Gschicht a Weile zua.
Send a paar Minütle rum,
ruft mr dreimal: Spätzle komm!
Ond schoa schwemmet älle dia
Spätzle oba in dr Brüh.
Ufpaßt jetzt, ond et lang bsonna!
Rausfischt alle, noh isch gwonna:
Ond damit's koin wüasta Papp geit,
wird des ganze Wasser abgseiht!
So, ond will mr jetzet noh,
we mr's ka, was übrigs do,
schmelzt mr halt die Spätzle gschwend,
weil se so am besten sind.
Wia mr's isst? - I glaub, des brauch
I uich et uf d' Nas nufbenda!
D' Spätzle went en de Bauch
schao allnoinigst nonterfenda!

(Verfasser unbekannt)

Von Leser Willy Körner aus Waiblingen-Neustadt stammt ein eher rustikaler Rezeptvorschlag: "Eine recht junge Frau fragte mich, wie sie Spätzle machen könnte - schaben gelänge ihr nicht. Meine Antwort: ,Schmeiß dein Doeg ens Salzwasser, wart, bisser ferdich isch, ond no schneidasch an en Stroefa!"'

Unser Spruch des Tages kommt von Leser Erwin Müller aus Vaihingen/Enz-Aurich. Er schreibt: "Mein Lehrmeister sagte oft zu einer Person, die er besonders ,lieb' hatte: ,Du bisch a Kerle wie onerem Heiland sei Gäule - des isch a Esel gwä!"'

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